Sklad materiálnej pomoci pre utečencov je zatvorený

V priebehu marca a začiatku apríla obslúžil sklad materiálnej pomoci 340 ľudí, ktorí si v priemere prišli pre základné potraviny a drogériu trikrát. Túto službu bude aj naďalej poskytovať Centrum pomoci človeku Piešťany.

Výdajňa materiálnej pomoci pre ľudí, ktorí museli utiecť pred vojenskou agresiou, fungovala v réžii piešťanskej radnice od začiatku apríla. Pomáhali v nej dobrovoľníci zo Slovenska i z Ukrajiny.

„V posledných týždňoch sa zásoby postupne míňali a aj klientov sme každodenne vídali menej. Mnohé ukrajinské rodiny sa podarilo v meste adaptovať tak, že našu pomoc ďalej nepotrebujú,“ uviedla Romana Kaclíková, koordinátorka pomoci pre utečencov v Piešťanoch.

Potraviny i drogéria však budú i naďalej poskytované ľuďom, ktorí sú v hmotnej núdzi a nemajú finančné prostriedky na základné potreby. Takúto službu dlhodobo zabezpečuje Centrum pomoci človeku Piešťany, ktoré sídli na Ulici A. Hlinku 41, presne oproti uzatvorenému skladu.

Otváracie hodiny Centra pomoci človeku Piešťany: pondelok až streda od 8.00 do 12.00 h a od 13.00 do 16.00 h, štvrtok a piatok od 7.45 do 12.00 h.

Text a foto: Martin Palkovič

Zdroj: Piešťany pomáhajú Ukrajine