Škandinávska letecká šou na Festivale letectva vo dne i v noci

Predstavte si piešťanské letisko ponorené do tmy, nad ktorým predvádza pilot leteckú akrobaciu sprevádzanú s farebnými dymami, dynamickou hudbou a ohňostrojom. O nočnú leteckú šou sa na Festivale letectva postará tím profesionálov zo Škandinávie.

Okrem akrobatickej skupiny CATWALK, lietajúcich mačiek pózujúcich na krídlach lietadla, sa od 6. do 8. mája 2022 v Piešťanoch predstaví formácia Ragnarök, ale piloti so sólo ukážkami dvojplošníkov Thor a Fenhir.

V roku 2014 nechýbali na sliačskych Medzinárodných leteckých dňoch SIAF, kde predviedli návštevníkom podujatia dych vyrážajúce manévre. Atraktívna skupina CATWALK je vyhľadávaná na mnohých sviatkoch letectva a už dávno si získala srdcia dospelých i detí. Návštevníci častokrát so zatajeným dychom sledujú odvážne členky tímu, ktoré počas svojich vystúpení stoja alebo visia na krídlach lietadla.

V piatok, v sobotu i nedeľu sa na piešťanskom letisku zároveň predvedie počas dňa i za súmraku leteckému oku lahodiaca formácia Ragnarök. Tešiť sa môžeme na dynamické manévre s bielym aj farebným dymom a počas západu slnka i na farebný ohňostroj. Jeden z najvýkonnejších piestových dvojplošníkov Thor, vyrobený na mieru pre pilota Jacoba Holländera, ktorý pred očami divákov predvádza pri preťažení od +9 do -7 jedinečnosť a živelnosť tohto stroja, budú môcť diváci obdivovať po všetky tri festivalové dni. Nebudú chýbať manévre ako ostrie noža, slučky, pády, otáčanie sa smerom nahor, vznášanie a mnoho iného.