Sezónu prenosov z Metropolitnej opery odštartuje Medea

Dom umenia Piešťany bude aj počas sezóny 2022/2023 jediným miestom na Slovensku, kde môžete vidieť priame prenosy z Metropolitnej opery New York. Prvým predstavením je v sobotu 22. októbra Medea. Autorom opery je Luigi Cherubini.

Sopranistka Sondra Radvanovsky slávila na javisku Metropolitnej opery veľkolepé úspechy v mnohých náročných úlohách operného repertoáru. Teraz na seba prevezme podobu bájnej čarodejnice Medey, ktorá sa v túžme po pomste nezastaví pred ničím.

V metropolitnej premiére Cherubiniho sporadicky uvádzaného skvostu sa ako Medein manžel, Argonaut Iálos, predstaví tenorista Matthew Polenzani. O jeho lásku s Medeou súperí krásna Glauce v podaní sopranistky Janai Brugger. Jej otca a korintského kráľa Creonta stvárni bass Michele Pertusi a Medeinu dôverníčku Neris spieva mezzosopranistka Ekaterina Gubanová.

Dirigent: Carlo Rizzi

Obsadenie: Sondra Radvanovsky (Medea), Janai Brugger (Glauce), Ekaterina Gubanova (Neris), Matthew Polenzani (Giasone), Michele Pertusi (Creonte)

Réžia a scéna: David McVicar
Kostýmy: Doey Lüthi
Svetelný dizajn: Paule Constable
Dizajn projekcie: S. Katy Tucker

Priamy prenos z Metropolitnej opery v New Yorku
186 minút (jedna prestávka), vo francúzskom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami

Vstupné: 12,- € / zľavnené vstupné 6,- €

Predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia – pondelok – piatok 14.00 – 17.00 h a hodinu pred predstavením, tel. č.: 033/24 58 001.

(Reklamný článok)