Sára Niepelová majsterkou Slovenska seniorov v diaľkovom plávaní

V sobotu 5. marca sa na bratislavských Pasienkoch v 50 metrovom bazéne uskutočnili majstrovstvá Slovenska v diaľkovom plávaní. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany reprezentovali na tomto podujatí traja plavci v kategórii seniorov na 5000 m .

Sára Niepelová sa stala víťazkou majstrovstiev medzi ženami, keď pred druhou Balážikovou z Bratislavy doplávala s 39 sekundovým predstihom. Na treťom mieste sa umiestnila tiež naša vytrvalkyňa Lenka Paulíková.

Náš tretí plavec Jakub Horský skončil medzi mužmi na šiestom mieste. Sára Niepelová zaplávala „bazénový limit“ na majstrovstvá Európy juniorov na otvorenej vode.

Predošlý víkend 27. a 28. februára sa pretekári Kúpeľov zúčastnili na medzinárodných plaveckých pretekoch VC Trnavy. Našim sa aj v Trnave darilo a zaplávali si množstvo najlepších osobných výkonov .

VC Trnavy tradične patrí medzi najväčšie medzinárodné mítingy na Slovensku s kvalitnou konkurenciou. Na pretekoch plávalo, pri účasti slovenskej špičky, okolo 450 plavcov zo 42 klubov Česka , Maďarska, Luxemburska a Poľska.

Najúspešnejšou bola aj v Trnave Sára Niepelová, ktorej sa podarilo vybojovať v novom osobnom rekorde tretie miesto na 400 m v.sp. . Medzi staršími žiakmi sa tiež podarilo vyplávať bronzovú medailu Filipovi Lányimu v disciplíne 100 m znak, tiež v najlepšom osobnom výkone.

Medzi mladšími žiakmi bol najúspešnejší Timotej Kondrc s dvomi bronzovými stupienkami na 100 m motýlik a 100 m znak. Tretie miesto vybojovala pre naše farby na 100 m prsia aj Dominika Šišková.

Vstup do jarnej sezóny po zimnej príprave sa nám vydaril k spokojnosti.

Text a foto: Radoslav Suchánek