S prezidentkou obedovali v deň inaugurácie aj Piešťanci

Obedom so seniormi z celého Slovenska chce prezidentka Zuzana Čaputová upriamiť pozornosť na tému starostlivosti o starších obyvateľov Slovenska. Medzi pozvanými boli aj členovia klubu AkSen – aktívny senior.

Krátko po svojej sobotnej inaugurácii privítala Zuzana Čaputová v prezidentskom paláci 40 seniorov na slávnostnom obede. Podľa informácií, ktoré médiám poskytla kancelária prezidentky, bolo jej zámerom týmto spôsobom upozorniť na dôležitú, ale často opomínanú tému starostlivosti o starších ľudí.

„Keď mi pred dvomi týždňami telefonovali z prezidentskej kancelárie, že ma pozývajú na obed k pani prezidentke, netušila som, že ide o tak významný obed. Až po niekoľkých rozhovoroch s pani Slovákovou, som si uvedomila, že v ten deň, keď nás pozývajú, je inaugurácia a my sme pozvaní na inauguračný obed. Mala som vziať so sebou spolu desať seniorov, vrátane mojej maličkosti. Nuž keby som mohla, zobrala by som vás všetkých, milí moji členovia AkSen – aktívny senior, lebo vďaka vám a sile AkSenu, sa nám dostalo tejto pocty,“ povedala výkonná riaditeľka občianskeho združenia AkSen – aktívny senior Jarmila Staneková.

S novou prezidentkou okrem nej obedovali aj dizajnérka Oľga Mišíková, hudobníčka Emília Kočiová, šéfka tunajšej pobočky Ligy proti rakovine Mária Šišková, lektorka paličkovanej čipky Marta Staneková, fotograf Karol Bubík, cestovateľ a nadšenec cyklistiky Štefan Sulík, tanečný lektor Vladimír Knopp, ale aj členky AkSenu z Banskej Bystrice Natália Ceglédyová a Ružena Fraňová.

„Je nás na Slovensku už takmer 2300 členov a toto číslo a naše aktivity hovoria, že seniori chcú žiť aktívny život, že chceme aby sa o nás vedelo a že si nás treba všímať. Že nie sme zabudnutí a nikomu nie sme na obtiaž. Sme zocelení životom a skúsenosťami, chceme naše vedomosti rozdávať ďalej, mladším generáciám. Chceme žiť v priateľstve, vzájomnej podpore, pokore a láske. Radi sa stretávame, bavíme, športujeme, vzdelávame,“ dodala Jarmila Staneková.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa – AkSen Foto: Robert Fritz, Jarmila Staneková