Prezidentka Zuzana Čaputová navštívi Piešťany

V rámci pracovnej cesty po Trnavskom kraji sa prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová v stredu zastaví aj v Piešťanoch. Informovala o tom jej kancelária.

Prvá oficiálna návšteva Zuzany Čaputovej v Piešťanoch sa uskutoční rok od jej nástupu do úradu. V deň svojej inaugurácie hostila na slávnostnom obede desiatky seniorov z celého Slovenska a medzi pozvanými boli aj členovia klubu AkSen – aktívny senior. Spolu s primátorom Petrom Jančovičom ju v stredu popoludní privítajú v Kursalone, kde klub sídli.

„Pani prezidentka Zuzana Čaputová sa už od začiatku zaujíma o život seniorov na Slovensku. Navštívila viaceré domovy pre seniorov a teraz navštevuje aj organizácie, ktoré sa seniorom venujú,“ povedala Jarmila Staneková, výkonná riaditeľka občianskeho združenia AkSen.

Pripomenula, že Piešťanci boli pozvaní na inauguračný obed a aj stredajšia návšteva je podľa jej názoru ocenením aktivít, ktoré AkSen pre seniorov pripravuje.

Prezidentka na stretnutí s členmi klubu uvidí ukážky polonézy, paličkovania, country hudby, kanisterapie, ale aj kurz počítačovej gramotnosti.

Ešte predtým príde do Trnavy, kde sa stretne s predsedom Trnavského samosprávneho kraja Jozefom Viskupičom, primátorom Petrom Bročkom, ale aj s podnikateľmi v oblasti ekologických inovácií. Čaká ju tiež prehliadka Galéria Jána Koniarika a prechádzka centrom krajského mesta.

„Veľmi ma teší, že v krátkom slede pani prezidentka navštívi našu župu po druhýkrát. Kým májová návšteva sa niesla v duchu poďakovania tým, vďaka ktorým sme zvládli nástup pandémie ochorenia Covid-19, v stredu budeme mať príležitosť hovoriť o našich prioritách v oblasti rozvoja sociálnej a zdravotnej starostlivosti, ochrany životného prostredia či podpory kultúry,“ povedal J. Viskupič.

Prezidentka Zuzana Čaputová v polovici mája ocenila prácu dobrovoľníkov z obce Banka, ktorí pomáhali bojovať proti šíreniu koronavírusu.

Text a foto: Martin Palkovič