Roztržka na pešej zóne vyvrcholila rozbitým výkladom na predajni kebabu

Pravdepodobne podnapitý muž včera neskoro večer slovne útočil na turistov na Winterovej ulici. Podľa svedkov kopol aj do stoličky na terase predajne kebabu. Tá mala do rána rozbité okná.

Mladík, ktorý bol zrejme pod vplyvom alkoholu, najprv verbálne útočil na návštevníkov Piešťan v mestskom parku. Okolo 22.00 h sa presunul na pešiu zónu, pred budovu bývalého riaditeľstva kúpeľov.

Incident vyvrcholil potýčkou, ku ktorej bola privolaná polícia. Ako prvá o tom informovala TV Piešťany.

„Okolo 22.00 h som volala mestských policajtov. Najprv mi povedali, že už sú tu, ale neboli,“ hovorí žena, ktorá v tom čase prechádzala okolo. „Hliadka prišla asi o 5 minút.“

Krátko na to mestskí policajti privolali aj ďalších svojich kolegov a tiež štátnu políciu. „Ako to dopadlo, som už nevidela,“ dodala obyvateľka centra Piešťan.

Mladík mal kopnúť do stoličky na terase predajne kebabu. Napriek tomu, že na mieste boli minimálne tri policajné hliadky, do rána mala táto predajňa rozbité výklady.

DOPLNENÉ (18. 8. o 10.00 h): Hovorkyňa polície Martina Kredatusová informovala, že „23-ročný muž pod vplyvom alkoholu upozorňoval na správanie osôb na pešej zóne v blízkosti prevádzky kebabu. Nato vyšiel von majiteľ prevádzky (63 rokov, bytom Piešťany) a slovne sa ohradil voči jeho správaniu, neskôr 23-ročného muža udrel dvakrát do tváre.“

Mladík podľa jej slov podal trestné oznámenie, ktoré polícia prijala a zákonným spôsobom okolnosti incidentu preveruje.

„Dnes ráno o 5.00 h zatiaľ neznámy páchateľ rozbil tri výklady na prevádzke kebabu. Majiteľ podal na polícii trestné oznámenie, polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci,“ dodala hovorkyňa a upozornila, že na mieste sa nachádzajú kamery a polícia na vyšetrenie udalostí zabezpečuje záznamy.

Text: Martin Palkovič