Ripfest sa pre počasie sťahuje do veľkostanov

Vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia organizátori z agentúry Topfest sa kvôli bezpečnosti a komfortu návštevníkov rozhodli festival presťahovať do veľkostanov. Miesto zostáva, stany stoja na obecnom štadióne vo Veľkých Ripňanoch.

Ripfest teda nebude pod holým nebom, programu to však neuškodí. V sobotu 16. júla zaznie to najlepšie z česko-slovenskej rock-popovej scény. Zahrajú Gladiator, The Paranoid, Hex, Čechomor, Zóna A, Symfobia, Fuera Fondo a ďalšie super kapely.

„Nejde o žiadne veľké sťahovanie. Ripfest bude aj naďalej na obecnom štadióne vo Veľkých Ripňanoch, ale postavili sme tam veľkostany. Po skúsenostiach z tohtoročného leta, keď sme museli predčasne ukončiť Topfest, podobne ako ďalší organizátori museli prerušiť svoje podujatia, chceme byť tentoraz pripravení. V sobotu nemá byť najlepšie počasie. Našim prvotným cieľom je chrániť návštevníkov a snažíme sa im tiež zabezpečiť aspoň aký-taký komfort. Isto im bude príjemnejšie v stane ako na daždi,“ vraví organizátor Ripfestu Dušan Drobný z agentúry Topfest.

Dodal, že všetko ostatné platí. „Zahrajú skvelý Čechomor, The Paranoid majú pripravenú šou, akú ešte diváci nevideli a Gladiator predstavia horúcu novinku. Aj ďalší hudobníci si pripravili špecifický program. Myslím si, že trochu kvapiek z neba by nás nemalo zataviť.“

Text a foto: Tlačová správa agentúry Topfest Ilustr. foto: Mirka Skipalová