Riaditeľom Lúčnice sa stal Piešťanec

Ministerka kultúry Natália Milanová vymenovala Pavla Pilařa do funkcie nového generálneho riaditeľa  Lúčnice. Vedenia umeleckého súboru, pod ktorý patrí aj Dom umenia Piešťany, sa nový riaditeľ ujme 13. apríla 2022.

Pavol Pilař je absolventom piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina, Divadelnej fakulty VŠMU a Katedry architektúry SvF STU. Členom Umeleckého súboru Lúčnica bol v rokoch 2008 – 2016

V súčasnosti je odborným asistentom Katedry architektúry STU a projektovým manažérom iniciatívy Arta, ktorá úspešne premieňa bývalú fabriku na cukrovinky v Piešťanoch na kultúrno-kreatívne centrum.

„Ministerka kultúry Natália Milanová sa rozhodla po preštudovaní zápisnice z procesu verejného vypočutia a na základe odporúčaní poradného orgánu vymenovať do funkcie nového generálneho riaditeľa Umeleckého súboru Lúčnica Pavla Pilařa,“ informovalo v tlačovej správe ministerstvo kultúry.

Doterajším riaditeľom Umeleckého súboru Lúčnica, pot ktorý patrí Dom umenia Piešťany, bol Marián Turner. Od začiatku tohto roka vedie Slovenskú filharmóniu (SF). „V dnešnej dobe, kedy sa hľadá každá možnosť a miesto na vystupovanie a prezentáciu výkonov umeleckých zložiek SF, je opäť čas, aby sa Dom umenia vrátil späť „domov“ pod organizáciu SF,“ napísal Marián Turner vo svojom projekte riadenia a rozvoja Slovenskej filharmónie.