Razia pri benzínke súvisela s explóziami, zadržali dvoch mladíkov

Kriminalisti objasnili sériu výbuchov, ktoré v januári otriasli Piešťanmi. Podľa polície je za nimi 21-ročný Adam z Veselého. Spolu s ďalším mladíkom ho zadržali v stredu 17. februára pri čerpacej stanici Fuel.

Akcia, ktorej sa zúčastnilo množstvo policajtov, bola podľa hovorkyne Martiny Kredatusovej zameraná aj na drogy. Nasvedčovala tomu prítomnosť cvičeného psa, ktorého na mieste videli svedkovia.
„Policajti pri akcii zastavili na Vrbovskej ceste Škodu Fabia, v ktorej sa dvaja podozriví muži viezli. Počas prehliadky auta našli v obliečke od vankúša konope v hodnote asi 4 340 eur,“ uviedla hovorkyňa.

Jeden zo zadržaných mladíkov mal podľa jej slov pri sebe aj metamfetamín, ktorého hodnotu odhadli na 11 500 eur. Išlo o 19-ročného Roberta z obce Banka. Vyšetrovatelia ho obvinili z „obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.“

Druhým zadržaným je 21-ročný Adam z Veselého, u ktorého policajti následne vykonali dve domové prehliadky. Jednu v piešťanskom byte, kde sa zdržiaval a druhú v rodinnom dome vo Veselom, kde má trvalé bydlisko. Tam našli ohňostrojovú guľu. Aj na základe ďalších dôkazov ho vyšetrovateľ obvinil zo zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu poškodzovania cudzej veci.

„Obvinený je z toho, že 25. januára o druhej hodine ráno údajne umiestnil a aktivoval v spoločných priestoroch bytového domu na ôsmom poschodí na Ulici E.F. Scherera ohňostrojový prostriedok, pravdepodobne Titanium-salute. V dôsledku výbuchu boli poškodené priestory aj na ďalších poschodiach,“ dodala Martina Kredatusová.

Pri výbuchu nedošlo k zraneniu žiadnych osôb, avšak viacerým majiteľom bola spôsobená materiálna škoda vo výške viac ako 800 eur.

Ďalej je podozrivý z toho, že asi o 30 minút neskôr na Ulici A. Hlinku rozbil okno na odstavenom aute Renault Kangoo a údajne do neho vhodil pyrotechnickú výbušninu, ktorá vzápätí v aute explodovala. Tu spôsobil majiteľovi škodu 3-tisíc eur.

Obaja sú už na základe rozhodnutia súdu vo väzení. Mladšiemu z nich hrozí 10 až 15 rokov odňatia slobody. Starší z nich môže stráviť za mrežami 4 až 10 rokov.

Zdroj: KR PZ Trnava Ilustr. foto: Martin Palkovič