Radnicu povedie tandem Tamajka – Hynek

Novozvolený primátora si za svojho zástupcu vybral poslanca, ktorý s ním v lete vystúpil zo strany Smer-SD. Michal Hynek má 26 rokov a v mestskom zastupiteľstve bude pôsobiť už druhé volebné obdobie.

Meno svojho zástupcu oznámil Miloš Tamajka v rozhovore pre TV Karpaty. S Michalom Hynekom spolupracoval nový primátor v mestskom zastupiteľstve už počas uplynulých štyroch rokov. Ich spoločným úspechom bol napríklad návrh na zníženie počtu poslancov. Predložili ho v decembri minulého roka a väčšina zastupiteľstva sa s ním stotožnila.

Pôsobili spolu aj v občianskom združení Ľudia pre lepšie Piešťany a stáli za založením darcovského portálu velkesrdce.sk. Koncom júla spoločne odišli zo strany Smer-SD a v komunálnych voľbách kandidovali ako nezávislí.

Michal Hynek študoval politológiu na Univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne, magisterský titul z odboru Verejná politika a verejná správa získal po externom štúdiu na Vysokej škole v Sládkovičove.

Založil a viedol Mládežnícky parlament Piešťany a bol asistentom poslanca národnej rady Andreja Kolesníka. V roku 2012 sa vzdal účasti vo firme eSeminarky s. r. o., ktorá predávala podklady na diplomové práce. V súčasnosti vlastní a vedie spoločnosť Politicon zameranú na politické konzultácie a marketing. Spolu s Tiborom Nyitrayom založil start-up Tageme. Ich produkt umožňuje anonymne vrátiť stratený predmet majiteľovi.

Zástupca primátora zostáva podľa zákona o obecnom zriadení aj naďalej poslancom, taktiež mu patrí miesto v mestskej rade. Ak je na výkon svojej funkcie dlhodobo uvoľnený zo svojho doterajšieho zamestnania, dostáva od samosprávy plat. O jeho výške rozhoduje primátor.

Text a foto: Martin Palkovič