Radnica sa vyrovnáva so zmenou organizačnej štruktúry

Situácia okolo novej organizačnej štruktúry by sa mala „utriasť v priebehu budúceho týždňa.“ Povedala to dnes prednostka mestského úradu Dáša Reháková a dodala, že fungovanie radnice nie je ohrozené.

Prednostka poskytla novinárom stručné stanovisko, ale na ich otázky nedala konkrétne odpovede. Nešpecifikovala napríklad, akú sumu chce mesto zmenou organizačnej štruktúry ušetriť, ani o koľko zamestnancov sa úrad zoštíhli.

Zásadné zmeny vo fungovaní mestského úradu predstavilo jeho nové vedenie 27. augusta, s tým že začínajú platiť 1. septembra. Desiatke zamestnancov boli ponúknuté dohody, s ktorými oni nesúhlasili. Ich pracovné pozície síce vedenie zrušilo, ale výpovede nedostali.

„Doposiaľ nebol urobený úkon, ktorý by viedol k ukončeniu pracovného pomeru. Vznikla prekážka na strane zamestnávateľa,“ priblížila situáciu Dáša Reháková.

Okrem toho nemajú jednotlivé oddelenia svojich vedúcich. Mesto ich chce hľadať vo výberových konaniach a dovtedy mali byť riadením poverení vybraní úradníci. Dočasné poverenia podľa našich informácií viacero ľudí odmietlo.

„Nič nie je ukončené, lebo niektorí zamestnanci si vyžiadali čas na rozmyslenie a niektorí povedali, že novú pozíciu neprijímajú. Celá situácia je zatiaľ v riešení, neviem vám povedať finálne stanovisko,“ reagovala prednostka.

Úradníci sa sťažujú najmä na zlú komunikáciu. Organizačné zmeny im vedenie oznámilo pár dní pred ich vstupom do platnosti. Aj preto vzniklo počas tohto týždňa viacero zmätočných situácií.

V tejto súvislosti prednostka odmietla tvrdenie, že plynulý chod mestského úradu je ohrozený. Argumentovala zvládaním agendy počas dovolenkového obdobia.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič