Protidrogová akcia vo Veľkom Orvišti: Polícia zaistila marihuanu aj pervitín

V rámci protidrogovej akcie, ktorej časť sa odohrávala aj v obci Veľké Orvište, zadržali kriminalisti tri osoby a zhabali veci na distribúciu a užívanie drog.

„Väčšinu drog policajti našli a zaistili pri domovej prehliadke v dome, v Seredi. 49-ročný J. K. prechovával  takmer 3 kg čistého pervitínu, z ktorého by sa podľa výsledkov predbežnej expertízy dalo vyrobiť viac ako 26-tisíc jednotlivých dávok pika. Na čiernom trhu by za pervitín v takejto kvalite zinkasoval viac ako 100-tisíc eur,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Pri druhej prehliadke zaistili policajti marihuanu a pervitín, a navyše sa podarilo policajtom zhabať aj veci určené na  užívanie a distribúciu drog. Išlo napríklad o striekačky, plastové vrecká, sklené fajky, digitálne váhy a skúmavky.

„Vyšetrovateľ obvinil 49-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi spolupáchateľstvom a spolu s ním aj  33-ročného muža,“ dodala hovorkyňa.

Tretia osoba bola po vykonaní procesných úkonov zo zadržania prepustená na slobodu. Z dôvodu obavy, že budú pokračovať v trestnej činnosti, žiadal vyšetrovateľ pre oboch väzobné stíhanie. Do rozhodnutia o väzbe zostávajú muži v celách policajného zaistenia. Staršiemu mužovi hrozí za predaj a distribúciu drog v značnom rozsahu a za recidívu, trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Mladší si môže posedieť za mrežami na 10 až 15 rokov.

Zdroj: KR PZ v Trnave