Primátor a poslanci si prevzali osvedčenia o zvolení

Mestské zastupiteľstvo bude mať po novom sedemnásť členov. Predseda mestskej volebnej komisie Daniel Ručkay im dnes odovzdal osvedčenia o zvolení. Prevzal si ho aj primátor Peter Jančovič.

Noví poslanci a primátor deklarujú záujem o spoluprácu. Povedali to pri dnešnom odovzdávaní osvedčení o zvolení, na ktorom chýbal doterajší primátor Miloš Tamajka. Ten musí do 30 dní zvolať ustanovujúce mestské zastupiteľstvo. Až na ňom sa funkcie ujme jeho nástupca a nový poslanecký zbor.

Namiesto Petra Jančoviča sa členom zastupiteľstva stane prvý náhradník v jeho volebnom obvode. Je ním Jaroslav Rybárik, ktorý si dnes tiež prišiel prevziať osvedčenie.

Okrem neho si osvedčenie z rúk Daniela Ručkaya prevzali aj Andrej Klapica, Jozef Drahovský, Ján Krupa, Zuzana Svrčeková, Ján Stachura, Michal Bezák, František Glos, Jozef Mičura, Remo Cicutto, Martin Cifra, Iveta Babičová, Roman Chudý, Martin Valo a Matúš Kromholc. Ospravedlnili sa Michal Fiala a Marián Urbánek.

Nový primátor má právo vybrať si z poslaneckého zboru svojho zástupcu. Na otázku, kto to bude, dnes ešte nechcel odpovedať. „Myslím si, že vybrať viceprimátora z tohto zastupiteľstva absolútne pre mňa nebude problém,“ povedal pre zpiešťan.sk Peter Jančovič.

Rozhovor s novozvoleným primátorom prinesieme čoskoro.

Text a foto: Martin Palkovič