Pri výbuchu v Sokolovciach zomrel 29-ročný Piešťanec

Polícia vyšetruje explóziu propán-butánovej fľaše, ku ktorej prišlo v sobotu pred polnocou v obci Sokolovce. Nehoda si vyžiadala život 29-ročného Daniela z Piešťan, ďalší dvaja ľudia sú ťažko zranení.

Plynová fľaša vybuchla v prístavbe rodinného domu v sobotu 15. októbra okolo 23.20 h. V miestnosti sa podľa hovorkyne polície Martiny Kredatusovej nachádzali tri osoby. K explózii propán-butánovej fľaše došlo pravdepodobne v dôsledku neodbornej manipulácie.

„Pri incidente sa ťažko zranili dve osoby, 35-ročný domáci muž a 25-ročná žena z okresu Nové Mesto nad Váhom. 29-ročný Daniel z Piešťan, žiaľ, utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla policajná hovorkyňa a dodala: „Výbuch spôsobil značné poškodenie budovy, polícia je stále na mieste a zabezpečuje miesto, kde je narušená statika a hrozí zrútenie stropu.“

Na mieste boli podľa jej slov experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru SR, ktorí vyhodnocovali zaistené stopy a skúmali, za akých okolností k výbuchu došlo. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

Zdroj: KR PZ Trnava