Pri razii v Piešťanoch zaistili marihuanu za 7-tisíc eur

Kriminalisti zadržali dvoch bratov, ktorí sú obvinení z drogovej trestnej činnosti. Akciu nazvali Vážska.

Starší z bratov mal marihuanu distribuovať v Piešťanoch, ale aj v okolitých regiónoch. V prípade uznania viny mu hrozí až 15 rokov odňatia slobody. Jeho mladší brat bol už podmienečne odsúdený pre drogovú trestnú činnosť.

„V utorok (24.9.) približne o 18.00 h zadržali kriminalisti v súčinnosti s pohotovostným policajným útvarom dvoch podozrivých a vykonali dve domové prehliadky v meste Piešťany,“ informuje polícia prostredníctvom Facebooku.

Staršieho (26 r.) z bratov zadržali pred domom. „Práve so sebou niesol dve igelitové tašky s obsahom sušenej rastliny, ktoré vydal polícii. Zaistený materiál sa podrobil expertíze a z nej vyplynulo, že z približne 700 g zaistenej konopy by sa, vzhľadom na obsah účinnej látky, dalo vyrobiť minimálne 2336 dávok marihuany,“ uviedla polícia s tým, že hodnota marihuany na čiernom trhu by predstavovala viac ako 7-tisíc eur.

V druhom byte polícia zadržala o tri roky mladšieho brata a zaistila štyri dávky marihuany, ktoré slúžili pre jeho vlastnú potrebu.

Vyšetrovateľka krajskej kriminálnej polície obvinila 26-ročného Michala z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Obvinený je z toho, že drogy zadovažoval z Českej republiky, prechovával ich, balil a delil na dávky. Distribuoval ich v Trnavskom kraji, najmä v meste Piešťany, Nitrianskom a Trenčianskom kraji.
Voči mladšiemu Ondrejovi, ktorý bol podmienečne odsúdený pre drogovú trestnú činnosť, vzniesla vyšetrovateľka obvinenie z drogového prečinu. Obvinený je z toho, že drogy prechovával pre osobnú potrebu a sprostredkovával ich predaj konečným odberateľom.

Na oboch obvinených bol spracovaný podnet na väzobné stíhanie. V prípade uznania viny hrozí staršiemu z dvojice odňatie slobody na 10 až 15 rokov a mladšiemu päťročné väzenie.

Zdroj: facebook.com/KRPZTT