Pri nehode v obci sa vážne zranil 7-ročný cyklista

Trnavskí policajti vyšetrujú okolnosti vážnej dopravnej nehody, ktorá sa stala včera poobede v obci Cífer. Cyklistov, chodcov aj vodičov vyzývajú k vyššej opatrnosti.

K nehode došlo na Ulici Mlynskej smerom na obec Jablonec. Iba 7-ročný chlapec išiel po pravej strane cesty práve domov, keď došlo k stretu s osobným autom VW Golf. Po nehode musel byť malý cyklista prevezený vrtuľníkom do detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Pri nehode sa nik ďalší nezranil.

Polícia podrobila 27-ročného vodiča z Bratislavy dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Na objasnenie príčin nehody privolali policajti aj znalca z odboru cestná doprava. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre ťažké ublíženie na zdraví.

Policajti upozorňujú ľudí, aby bezpečnosti na cestách venovali maximálnu pozornosť. Cyklisti a chodci sú pri nehodách vystavení najväčšiemu riziku a najhorším následkom. Vodičov dôrazne žiadame, aby najmä v obci zvýšili pozornosť pri chodcoch a cyklistoch a predvídali situácie, ktoré môžu náhle nastať nielen pri deťoch na ceste. Pri dostatočnom odstupe a primeranej rýchlosti vie vodič adekvátne, v časovom predstihu zareagovať na vzniknutú situáciu bez ďalších následkov.

Pocit bezpečia v obci môže byť pre rodičov detí do 10 rokov zdanlivý. Hoci ide o domáce prostredie, obcou prechádzajú aj vodiči, ktorí situáciu a miestne zvyky nemusia poznať.

Zdroj: KR PZ Trnava