Predseda vlády odletel na návštevu ČR z piešťanského letiska

Eduard Heger dodržal dlhoročnú tradíciu a na svoju prvú zahraničnú návštevu v pozícii predsedu vlády Slovenskej republiky vycestoval do Českej republiky. Letisko Piešťany oznámilo, že pri tejto ceste využil jeho služby.

Letisko prostredníctvom svojej facebookovej stránky informovalo, že predsedu vlády Eduarda Hegera sprevádzali ministri zahraničných vecí Ivan Korčok a zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Súčasťou oficiálnej návštevy slovenského premiéra v Českej republike je stretnutie s prezidentom Milošom Zemanom. „Následne sa v Kramářovej vile v Prahe stretne s predsedom vlády Českej republiky Andrejom Babišom, s ktorým budú rokovať o vzájomných bilaterálnych vzťahoch, ako aj o aktuálnych európskych a zahranično-politických témach, ktorým bude dominovať boj s pandémiou ochorenia COVID-19, Plán obnovy či vývoj situácie na Ukrajine,“ oznámil pred cestou Úrad vlády SR.

V rámci návštevy sa slovenský premiér stretne aj s predstaviteľmi Parlamentu ČR – predsedom Senátu Milošom Vystrčilom a predsedom Poslaneckej snemovne Radkom Vondráčkom.

Oficiálnu návštevu Českej republiky Eduard Heger ukončí položením venca k hrobu neznámeho vojaka na Národnom pamätníku na Vítkove.

Dnes odletel z Letisko Piešťany – Piešťany Airport (PZY) na oficiálnu návštevu Českej republiky predseda vlády SR pán…

Posted by Letisko Piešťany – Piešťany Airport (PZY) on Thursday, April 15, 2021

Zdroj: Letisko Piešťany, Úrad vlády SR Foto: facebook.com/piestany.airport/