Pred návratom detí do škôl a škôlok musia rodičia absolvovať test

Ministerstvo školstva rozhodlo o plošnom otvorení materských škôl a prvého stupňa základných škôl od 12. apríla. Rodičia a zákonní zástupcovia detí budú musieť mať potvrdenie o absolvovaní negatívneho testu na ochorenie covid-19.

Od pondelka 12. apríla budú na celom Slovensku otvorené všetky škôlky a prvý stupeň základných škôl pre deti všetkých rodičov. Rozhodnutie ministerstva školstva súvisí so zlepšujúcou sa epidemiologickou situáciou. Fungovať budú aj školské kluby, jedálne a individuálne vzdelávanie na základných umeleckých školách pre mladších žiakov.

Minister školstva Branislav Gröhling povedal, že ak bude situácia aj naďalej priaznivá, do lavíc sa postupne vrátia aj starší žiaci.

Podmienkou prezenčného vyučovania v materských školách a na prvom stupni základných škôl je testovanie zamestnancov i zákonných zástupcov detí. Rodičia sa musia preukázať dokladom o negatívnom výsledku testu na covid-19, ktorý nie je starší ako sedem dní.

Mobilné odberné miesto otvorí piešťanská radnica v sobotu a v nedeľu (10. – 11. apríla) v Kine Fontána. Aj tentoraz bude fungovať iba na objednávky. Rezervačný systém spustia v piatok 9. apríla o 12.50 h na cez službu Bookio.

Voľné termíny na najbližší víkend sú aj v ďalších odberných miestach fungujúcich v meste Piešťany. Taktiež je potrebná rezervácia cez formulár na korona.gov.sk.

 

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič