Prechádzka rozprávkovým parkom pre smelé a statočné rodiny

Materské centrum Úsmev a Mesto Piešťany pozývajú všetky deti a ich rodičov na Prechádzku rozprávkovým parkom 2019, ktorá sa uskutoční 8. júna od 10.00 h do 15.00 h v mestskom parku.

Organizátori upozorňujú, že tento ročník podujatia zvládnu iba smelé a statočné rodiny. Na stretnutie s deťmi sa tešia Baby Ježibaby, ktoré sa rozhodli postaviť svoj domček z medovníkov. Keďže je stavebná sezóna a zohnať nielen spoľahlivého stavbára, ale aj stavebný materiál je priam nemožné, tak sa rozhodli, že požiadajú o pomoc deti a postavia medovníkový domček svojpomocne.

Aj napriek tomu, že sa nám už blíži letná sezóna, v Piešťanskom parku zavládne zima. O tento unikátny jav sa postará Ľadová kráľovná, ktorá svojimi čarami premení park na krásne zasneženú krajinu. A samozrejme, deti jej s tým pomôžu.

Ako sme už spomínali, tento ročník Prechádzky rozprávkovým parkom 2019 si vyžaduje vysoký stupeň odvážnosti a statočnosti detí. V strašidelnom Hoteli Transylvánia sa deti stretnú nielen s Mr. Draculom, vlkodlakom, múmiou, duchmi, ale aj so slávnym Frankensteinom. Nejakým nedopatrením sa múmii poškodí jej ochranný obväzový plášť, ktorý jej deti pomôžu vrátiť do pôvodného stavu, aby tak múmia bola chránená pred slnečným žiarením. Na oplátku im duch a kostra predvedú ich netradičné hry. Lebo viete, v Transylvánii sa deti hrajú trochu neštandardne.

Po každej napätej situácii je potrebné, aby telo zregenerovalo a odreagovalo sa. K tomu najlepšie poslúži svadba princeznej a svadobná veselica. Kráľovská rodina sa rozhodla pri príležitosti vydaja svojej dcéry udeliť špeciálne ocenenia statočným rytierom a prijať do šľachtického stavu mladé slečny a udeliť im titul princeznej. Keďže ide o výnimočnú situáciu, svadba má množstvo sprievodných akcií ako súťaž v lukostreľbe, ukážky najkrajších dravých vtákov v kráľovstve i dreveným kolotočom pre najmenších.

A keďže už bolo dosť zábavy, vrhneme sa opäť do práce. Potrebné je vycvičiť drakov, aby sa už nemuseli skrývať. Je načase, aby si ľudia a draci našli k sebe cestu. Bezzubý stretne svoju životnú lásku- bielu dračicu a bude nevyhnutné postarať sa aj o večne hladných drakov.

Už tradične sa piráti ocitli v núdzi. Stroskotaná loď uvrhla do nebezpečenstva námorníkov, ktorých je potrebné zachrániť. Deti budú musieť veslovať ako o život, aby stihli topiacim sa námorníkom hodiť záchranné koleso. Divoký ostrov, na ktorý sa núdzovo vylodili, pripravil pre nich množstvo prekvapení.

V závere Prechádzky rozprávkovým parkom 2019 sa deti ocitnú v krajine PAW Patrol. Spoznajú nielen prácu polície, hasičov, záchranárov, ale skamarátia sa aj so záchranárskymi psami.

Tak deti, v piatok treba ísť skoro spať, aby ste mali dostatok síl, lebo v sobotu Vás čaká množstvo zábavy a stretávania sa so samými známymi rozprávkovými bytosťami.

Materské centrum Úsmev, Mesto Piešťany a dobrovoľníci