Pozor na podvodníkov, za tovar alebo služby nechcú platiť ani v Piešťanoch

Polícia zaznamenala v poslednom období niekoľko prípadov, pri ktorých si ľudia objednali tovar alebo vykonanie rôznych služieb, za ktoré potom nezaplatili.

Naposledy sa takýto prípad stal v Seredi, kde si kupujúci vyhliadol ponuku na internete a dohodol sa s predávajúcou, že mu privezie sedaciu súpravu.

„32-ročná žena z okresu Kežmarok podľa dohody sedačku priniesla, pričom kupujúci chcel vyskúšať, či sa mu hodí do interiéru. Vyložili ju teda do vchodu bytového domu. Medzičasom sa pri žene zhŕklo viacero ľudí, ktorí odpútavali jej pozornosť a keď malo prísť k plateniu, sedačka už nikde nebola,“ informovala hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Odcudzením sedacej súpravy vznikla žene škoda 1400 eur.

„Polícia upozorňuje občanov, že podobných prípadov sa vyskytlo už niekoľko, nielen v meste Sereď, ale aj v Piešťanoch,“ dodala hovorkyňa.ň

Po objednaní tovaru rôzneho charakteru cez inzerát, ako napr. nábytok, hydina, dovezenie tovaru z obchodných reťazcov, vytepovanie čalúneného nábytku, kúpa a osadenie dverí, za tieto služby kupujúci nezaplatili.

Alebo pod legendou, že idú vyzdvihnúť peniaze do bankomatu, utiekli a dodávateľ alebo kuriér zostal bez zaplatenia aj bez tovaru.

„Niektoré prípady policajti a policajní špecialisti pre prácu s komunitami vyriešili na mieste a osoby za prinesený tovar či vykonanú službu napokon zaplatili. Polícia apeluje na občanov, aby si na takéto praktiky dávali pozor a v predvianočnom období tak zbytočne nedošli o peniaze,“ uzavrela Martina Kredatusová.

Zdroj: KR PZ Trnava