Pozor na podvodníkov, varuje polícia

Neznáma žena vylákala od predavača 300 eur. Pátrajú po jej totožnosti. Prípad z Trnavy, sa podľa polície môže stať kdekoľvek. Ľudia by si preto mali dávať pozor.

„V utorok, krátko po 14.00 h vošla do jednej z predajní nákupného centra v Trnave. Oslovila obsluhu predajne s tým, že majiteľka si mala objednať tovar a žiadala za naň uhradiť,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Páchateľka si od predavača vypýtala telefón na majiteľov, rozhovor s nimi však iba predstierala. Nakoniec sa jej podarilo od neho vylákať 300 eur v hotovosti.

„Trnavskí policajti sa začali prípadom ihneď zaoberať a vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. V zmysle zákona hrozí za takéto konanie strata slobody až na dva roky,“ dodala hovorkyňa.

Táto zinscenovaná situácia bola podľa jej slov iba jednou z mnohých legiend, s ktorými sa polícia pri podvodoch stretáva. „Nie je vylúčené, že sa žena pokúsi rovnakým spôsobom opäť vylákať peniaze. Polícia preto apeluje na občanov, aby boli obozretní a informácie si dôkladne preverili skôr, ako podľahnú nátlaku zo strany podvodníka. Ako sa hovorí, najlepšie prevencia je opatrnosť!“

Ak ste ženu na záberoch spoznali alebo ste ju videli, kontaktuje policajné číslo 158.

Zdroj: KR PZ Trnava