Požiar bývalého disko klubu: Polícia začala trestné stíhanie

Hasiči príčinu vzniku požiaru zatiaľ nepoznajú. Predbežný odhad škôd sa vyšplhal na 360-tisíc eur. Po tom, čo v lete 2010 oheň zničil supermarket na Sídlisku Adam Trajan, je požiar bývalého disko klubu na Teplickej druhým najväčším v našom meste za posledné roky.

Oheň vznikol v piatok 10. júla približne o 6.30 h. Na jeho hasení spolupracovalo takmer 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Piešťan, Hlohovca, Trnavy, Galanty, Moravian nad Váhom, Vrbového aj Pobedima. Lokalizovali ho asi po dvoch hodinách, ale zatiaľ stihol poškodiť tri budovy – bývalý disko klub, novú reštauráciu aj šatne mestskej polície. Na miesto prišla aj expertízna skupina ministerstva vnútra.

Podľa Martina Krajčoviča z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave zisťovanie príčin požiaru stále prebieha. Polícia však už začala trestné stíhanie pre podozrenie zo všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Potvrdila to jej hovorkyňa Mária Linkešová a dodala. „Pre potreby určenia presnej príčiny požiaru budú znalcami spracované znalecké posudky.“ Doterajšie vyšetrovanie úmysel nepotvrdilo.

Text: Martin Palkovič Foto: Rasťo Gavora

 

Inzercia