Pozemky okolo hotela Atóm predali za 187 tisíc eur, mohli dostať viac

Spoločnosť MS Finance 5, chce v budove postaviť administratívne priestory, v ktorých má pracovať až tristo ľudí. Chýbajúce parkovacie miesta majú stáť na pozemkoch samosprávy. Niektoré z nich investor kúpi, ďalšie si prenajme.

Napriek tomu, že okolo budovy vzniknú nové parkovacie miesta, priestor má zostať zelený. Zástupcovia MS Finance 5 povedali, že plánujú realizovať parkové úpravy, ktoré túto časť mesta vylepšia.

„Nie je to projekt, ktorý postavíme, predáme a zmizneme. Urobíme všetko preto, aby to miesto bolo reprezentačné a ľudia sa tam dobre cítili,“ povedal konateľ firmy Marián Škorník. MS Finance 5 sa podľa jeho slov zameriava na poradenské služby a je súčasťou nadnárodnej spoločnosti VGD.

Poslanci vo všeobecnosti celý zámer privítali. Diskutovali iba o tom, či časť pozemkov predať alebo prenajať.

Väčšina nakoniec rozhodla, že budú predané iba nehnuteľnosti v bezprostrednom okolí budovy. Mesto takto získa 187 tisíc eur. Ďalších 56 tisíc mohlo dostať za predaj parkoviska na Jozefskej ulici, pri potoku Dubová. Prevážil však názor, že tento pozemok bude lepšie prenajať za symbolickú sumu.

„Je to obyčajný trucpodnik, Prišli sme o 56 tisíc eur a dane z nehnuteľnosti,“ povedal Jozef Malík na adresu kolegov, ktorí nehlasovali za predaj.

Jedným z nich bol aj Peter Jančovič, podľa ktorého je lepšie, ak pozemok zostane majetkom mesta: „Takto tam budú môcť parkovať aj občania. Ak máme nájomnú zmluvu, môžeme povedať ako to parkovisko bude vyzerať, napríklad, že má byť zelené.“

Finančné prostriedky vo výške 187 tisíc eur, ktoré radnica predajom pozemkov získa, budú na návrh Tomáša Hudcoviča viazané na výstavbu krytej plavárne.

Rekonštrukcia hotela Atóm má začať budúci rok. Plánovaný termín dokončenia je tretí štvrťrok 2018. Úpravy okolia budovy nebudú prekážať cyklochodníku, ktorý chce radnica vybudovať popri Krajinskej ceste.

parkovisko-atom

Text a foto: Martin Palkovič