Potlesk pre ľudí, ktorí sú v boji s koronavírusom v prvej línii

Ľudia v Taliansku i Španielsku vyjadrujú potleskom z okien a balkónov podporu všetkým, ktorí musia byť kvôli pandémii v pohotovosti. Lekárom a zdravotným sestrám, predavačkám, šoférom, policajtom, hasičom a ďalším poďakujú v piatok 20. marca týmto spôsobom aj obyvatelia Slovenska.

„Otvorme okná, poďme na balkón a pošlime spolu odkaz všetkým, ktorí za nás bojujú priamo v prvej línii proti koronavírusu! Veľký potlesk všetkým zdravotníkom, hasičom, policajtom a predavačkám,“ vyzývajú organizátori celoslovenského podujatia na sociálnej sieti Facebook.

Generálku hromadného potlesku mali v pondelok 16. marca napríklad v Martine, Žiline a Prievidzi.

„Mnoho ľudí nemá možnosť zapojiť sa do finančných zbierok, alebo vyrobiť rúška, či inak materiálne sa podieľať na poďakovaní našim zdravotníkom, záchranárom, autobusárom, predavačom a všetkým, ktorí sú tu v tomto období pre nás. Preto sme im chceli dať možnosť, vyjadriť vďaku a uznanie potleskom,“ povedal pre My Horná Nitra spoluorganizátor Prievidzkého potlesku Braňo Gigac.

Na Facebooku je už viacero podobných iniciatív, na piatkový potlesk zvolávajú v rôznych časoch. Svedčí to o spolupatričnosti k ľuďom, ktorí musia byť kvôli pandémii nového koronavírusu v práci a pomáhať ostatným.


Potlesk už organizujú aj ľudia z Piešťan. Facebookovú udalosť nazvali Piešťany tlieskajú hrdinom, nájdete ju na tejto adrese: https://www.facebook.com/events/507816270147158/


Text a foto: Martin Palkovič