Poslanci budú rokovať online, občania im aj tak môžu predniesť svoje pripomienky a dopyty

Prostredníctvom audiovizuálnej techniky, ktorá bude k dispozícii v budove mestskej knižnice, sa môžu poslanom prihovoriť občania.

Prvé tohtoročné zasadnutie mestského zastupiteľstva sa uskutoční vo štvrtok 3. februára. Jeho začiatok je o 14.00 h. Nebude však mať klasickú prezenčnú podobu, poslanci budú rokovať prostredníctvom videokonferencie. Informovalo o tom mesto Piešťany.

Poslanci okrem iného prerokujú návrh na obstaranie zmien a doplnkov Územného plánu mesta Piešťany na základe podnetov fyzických a právnických osôb. Tento bod programu sa týka plánovanej mestskej zóny s názvom Nová Lodenica, v ktorej by malo bývať až 5-tisíc ľudí.

Ďalším bodom rokovania je návrh na uzatvorenie nájomnej zmluvy s cieľom pokračovať v revitalizácii potoku Dubová v úseku medzi Priorom a Vodárenskou ulicou. Ide o investíciu, na ktorú je v mestskom rozpočte vyhradených 311-tisíc eur.

Kompletný program rokovania je zverejnený na web stránke mesta Piešťany, odkiaľ je možné stiahnuť si aj materiály predložené na rokovanie.

„Mestské zastupiteľstvo bude verejné, prostredníctvom technického zabezpečenia v priestoroch prízemia Mestskej knižnice mesta Piešťany, s možnosťou účasti verejnosti od 13.45 hod. a vystúpenia verejnosti v bode Pripomienky a dopyty,“ oznámila radnica s tým, že priamy prenos bude môcť každý sledovať na web stránke zastupitelstvo.sk.

Piešťanskí mestskí poslanci prvýkrát rokovali prostredníctvom videokonferencie v marci 2021. Súviselo to so zlou pandemickou situáciou na Slovensku. Touto formou rozhodovali aj v decembri o mestskom rozpočte na rok 2022.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič