Polícia varuje motocyklistov pred nehodami, jedna sa stala na Havrane

V Trnavskom kraji sa počas uplynulého víkendu stali štyri nehody, pri ktorých utrpeli zranenia vodiči motoriek aj spolujazdkyňa.

V sobotu havaroval pri Radošovciach 28-ročný motorkár z Prahy, keď predchádzal osobné auto v neprehľadnom úseku.

„V ľavom jazdnom pruhu došlo k zrážke s oprotiidúcim autom VW Passat. Po náraze motocyklista spadol na zem, jeho motorka Suzuki 600 bola vymrštená mimo cestu do poľa.

Pravdepodobne v dôsledku nesprávneho predchádzania utrpel mladý motocyklista ťažké zranenia končatín a vrtuľníkom bol prevezený do nemocnice. Pri nehode došlo k amputácii jeho nohy od členka,“ informovala hovorkyňa krajskej polície Martin Kredatusová.

„V nedeľu o 18.10 h viedol vodič motocykel Honda CB 1300A v smere od Piešťan na Topoľčany. Pri prejazde horským priechodom Havran pravdepodobne v dôsledku vysokej rýchlosti vyšiel mimo cestu, kde spadol. Pri nehode utrpel ľahké zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice,“ pokračovala hovorkyňa.

Ďalšie nehody sa stali v okrese Dunajská Streda a Senica. V prvom prípadne nedala mladá vodička motorkárovi prednosť, následkom toho jeho spolujazdkyňa utrpela ťažké zranenia. V obci Šajdíkové Humence (okr. Senica) mal 18-ročný vodič skútra kolíziu s chodcom, následkom čoho spadol a zranil sa.

Text a foto: KR PZ Trnava