Polícia rieši opakované testovanie aj v Piešťanoch

Každý, kto mal pozitívny výsledok vyšetrenia na ochorenie covid-19 musí ísť do karantény. Antigénové testy v sobotu odhalili v Piešťanoch vyše sto takýchto prípadov. Testovať sa dalo v kúpeľnom meste 12 244 ľudí.

Celkovo štyri podnety v súvislosti s opakovaným testovaním dostala polícia v Trnavskom kraji. Vyšetruje ich ako podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nákazlivej choroby.

„Opakovaného testovania sa zúčastnil bezdomovec v Piešťanoch s pozitívnym výsledkom. Predstavitelia samospráv mysleli aj na takéto prípady a zriadili tzv. karanténne mestečká. V Piešťanoch je prispôsobené v budove bývalého detského domova, kde bude aj tomuto mužovi umožnené absolvovať karanténu,“ oznámilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Podobné prípady zaznamenali aj v obciach Boleráz, Pusté Uľany a Dolné Silaby. Polícia informovala, že v týchto prípadoch opakované testy potvrdili pozitívny výsledok.

„Svojim konaním vystavili tieto osoby nebezpečenstvu ďalších čakajúcich ľudí a členov odberných tímov, ktorí nemajú ochranné obleky. Všetci pozitívne testovaní občania pritom dostali jednoznačné pokyny ohľadom povinnej karantény a ďalších postupov, ktoré ignorovali,“ uviedla polícia s tým, že takéto konanie vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič