Policajti už majú 41 kamier, po novom aj na najväčšej križovatke

Nové monitorovacie zariadenia majú prispieť k odhaleniu trestnej činnosti. Sú napojené na mestskú políciu a ich inštalácia stála 4 900 eur.

Trojicu kamier nainštalovali na križovatke Krajinskej a Bratislavskej cesty začiatkom októbra. „Možno to bude páka na vodičov nerešpektujúcich červenú,“ napísal nám čitateľ, ktorý nás na nové kamery upozornil. Dodal, že na najväčšej piešťanskej križovatke svieti zelená v niektorých smeroch len veľmi krátko a šoféri cez ňu často prechádzajú, aj keď už na semafore svieti červená.

„Pre políciu je táto križovatka veľmi dôležitý bod hlavne z dôvodu zvýšenia bezpečnosti prejazdu  a odhaľovania  trestnej a priestupkovej činnosti,“ objasnil dôvod nainštalovania kamier náčelník Mestskej polície Piešťany Marcel Mihálik.

Dodal, že cieľom bolo aj zvýšenie bezpečnosti chodcov a cyklistov pri prejazde touto križovatkou. Vybrali ju aj preto, lebo podľa počtu vodidiel, ktoré ňou prejdú, ide o najfrekventovanejšiu križovatku v Piešťanoch.

Mestská polícia aktuálne monitoruje rôzne časti Piešťan pomocou 41 kamier. „Máme záujem postupne rozširovať monitorovací systém o ďalšie kamery na Sídlisku Adam Trajan. Ďalším bodom je mestský park a okolie Kursalonu a Hudobného pavilónu. Vzhľadom k tomu, že sa nám tento rok nepodarilo zriadiť nový bod na starom trhovisku, odložili sme realizáciu do budúceho roka,“ uzavrel Marcel Mihálik.

Test a foto: Martin Palkovič