Pokus o lúpež na diaľnici pri Trnave

Muž, ktorému sa pokazilo auto, využil ponúknutú pomoc od posádky okoloidúceho vozidla. Polícia upozorňuje vodičov, aby mysleli na svoju bezpečnosť a v prípade poruchy volali linku SOS centra 0800 100 007.

„Takzvaný pomocník sa ponúkol vodičovi na diaľnici D1, že mu pomôže s pokazeným autom. 36-ročnému mužovi sa kúsok pred križovatkou Trnava pokazilo za jazdy auto Škoda Octavia,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Situáciu si všimla posádka okoloidúceho vozidla. „Jeden z posádky pripevnil lano a druhý nastúpil s vodičom na sedadlo spolujazdca. Počas jazdy začal s mužom vyjednávať o cene za odťah,“ pokračovala hovorkyňa.

Nestačilo 50 ani ďalších 100 eur. Muž, ktorého policajti neskôr zadržali a obvinili, mal vodičovi pokazeného auta priložiť pod rebrá neznámy predmet a vyhrážať sa mu ujmou na živote a zdraví.

„Našťastie sa premávka na diaľnici spomalila a vodič musel náhle pribrzdiť. Ešte z takmer idúceho auta sa mu podarilo vyskočiť a ukryť za odstavené auto diaľničnej patroly. Spolujazdec sa za ním rozbehol, kričal na neho nech sa okamžite vráti do auta, no to sa už nestalo. Obvinený  muž nakoniec odpojil jeho auto z lana a odišiel preč,“ dodala M. Linkešová.

Trnavskí kriminalisti osoby stotožnili a podozrivého muža v pondelok 6. decembra zadržali. Vyšetrovateľ ho obvinil a zároveň spracoval podnet, aby bol stíhaný vo väzbe. Do rozhodnutia súdu zostáva v cele policajného zaistenia.

„Upozorňujeme vodičov, aby aj v takýchto situáciách mysleli v prvom rade na svoju bezpečnosť. Už v minulosti sme riešili prípady, keď namiesto pomoci sa dostali vodiči ešte do väčších problémov. V prípade poruchy na diaľnici je vodičom k dispozícii nonstop SOS centrum 0800 100 007 a diaľničná patrola. Ak si neviete dať rady, zavolajte na číslo 158. Zároveň apelujeme na ľudí, aby boli obozretní. Osoby môžu aj predstierať poruchu a potom vás okradnú,“ uzavrela hovorkyňa polície.

Zdroj: KR PZ v Trnave