Počet tragických nehôd klesol, najčastejšou príčinou je rýchlosť

Na cestách Trnavského kraja prišlo tento rok o život štrnásť ľudí, z toho v piešťanskom okrese jeden. Počet usmrtených osôb pri dopravných nehodách oproti rovnakému obdobiu minulého roka klesol na polovicu.

Polícia tento trend podľa hovorkyne Márie Linkešovej hodnotí pozitívne, ale vo svojom úsilí zvyšovať bezpečnosť na cestách nechce poľaviť.

Až v polovici prípadov je príčinou dopravných nehôd neprimeraná rýchlosť jazdy. Nasleduje porušenie povinností vodiča a nesprávny spôsob jazdy. Prirýchla jazda a nepozornosť zo strany asistovala aj pri nehodách s chodcami a cyklistami. Alkohol asistoval v dvoch prípadoch.

„Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zbytočne neriskovali. Zvlášť v tomto ročnom období je potrebné prispôsobiť jazdu aktuálnemu počasiu, včas spomaliť a nezabudnúť ani na zimnú výbavu. Chodcom a cyklistom opäť pripomíname, že najdôležitejšia je opatrnosť na cestách. Brzdná dráha sa v tomto ročnom období začína predlžovať a vodiči tak nemusia stihnúť včas zareagovať na chodca,“ uzavrela policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Zdroj: KR PZ Trnava

Inzercia