Plavci Kúpeľov si pod stromček nadelili 18 medailí z majstrovstiev Slovenska

Počas predĺženého víkendu sa v Šamoríne časť Čilistov konali Majstrovstvá SR Open a juniorov v krátkom bazéne. Účastníci v počte 327 z 50 klubov Slovenska sa na záver zimnej sezóny snažili vyťažiť čo najlepšie výkony zo sezóny poznačenej množstvom ochorení a výpadkov z tréningového procesu.

ŠPK Kúpele Piešťany reprezentovali štyria chlapci a päť dievčat. Zo šamorínskej vody si pod vianočný stromček nadelili spolu 18 medailí. Plavci Kúpeľov sa museli popasovať s veľkou chorobnosťou pred, ale aj počas samotných majstrovstiev.

Najúspešnejšou plavkyňou Kúpeľov bola Olívia Ana Šprláková-Zmorová so ziskom celkovo 9 medailových umiestnení. Majstrovské tituly si vyplávala na 400 v.sp. a 400 PP v kategórii Open aj starších junioriek , 800 v.sp. a 1500 v.sp. starších junioriek. Na 1500 v.sp. bola druhá v Open kategórii a bronzové medaile si vybojovala na 200 v.sp. starších junioriek a 800 v.sp. kategórie Open.

Filip Lányi si po opakovaných zdravotných ťažkostiach vyplával druhé miesta na 800 a 1500 v.sp., bronzový stupienok obsadil na 400 v.sp. medzi mužmi.

Sára Niepelová len čo priletela z USA, kde študuje, za dva dni už aj skákala do majstrovskej vody. Po pekných bojovných výkonoch jej boli odmenou dva bronzové stupienky na 400 a 1500 v.sp. medzi dospelými dievčatami. Lukáš Kunic bojoval kým mu sily stačili , no po dvoch bronzových výsledkoch na 400 v.sp. a 400 PP starších juniorov ho skolili teploty ako následok ochorenia.

Natália Ertlová po peknom 10 sekundovom zlepšení na 800 v.sp. vybojovala druhé miesto v kategórii mladších junioriek. Medailovú štatistiku plavcov Kúpeľov obohatila aj Lea Chromiaková tretím miestom na 100 motýlik starších junioriek.

Našim plavcom po krátkej vianočnej prestávke prajeme v nasledujúcom období veľa zdravia a chuti do novej prípravy a veľa splnených plaveckých snov v roku 2023.

Text a foto: Radoslav Suchánek