Plávanie: Veronika Kolníková pokorila slovenský rekord

Počas uplynulého víkendu (23. – 25. novembra) sa konali v Čilistove otvorené majstrovstvá Slovenska v plávaní v 25 m bazéne. Na kvalitne obsadených pretekoch štartovali plavci z Maďarska, Rakúska, Česka a domáceho Slovenska. Veronika Kolníková, členka Piešťanského plaveckého klubu, štartovala vo svojich tradičných disciplínach.

V piatok získala na 800 voľný spôsob striebornú medailu. V sobotu pridala na 400 voľný spôsob taktiež striebornú medailu.

Svoju účasť vyšperkovala štartom v nedeľu na 1.500 voľný spôsob. Nič neponechala na náhodu a časom 16:53,49 s zvíťazila, utvorila nový slovenský rekord a ako prvá Slovenka zaplávala túto disciplínu pod 17 minút.

„Tajne som dúfala v slovenský titul aj slovenský rekord, no až tak hlboko pod hranicu 17 minút nie. Teší ma aj to, že v priamom súboji som trikrát porazila účastníčku majstrovstiev sveta v Číne. Teraz ma ešte o necelé tri týždne čakajú majstrovstvá Českej republiky v 25 m bazéne. Je to celkom náročné, no mňa to ešte baví a som rada, že sa môžem naďalej venovať aj plávaniu. Za to všetko patrí veľká vďaka môjmu trénerovi pánovi Kyněrovi a aj ostatným, ktorí ma v tom podporujú,“ povedala po pretekoch Veronika Kolníková.

Text: Michaela Čamborová – Piešťanský plavecký klub Foto: Martin Vaňo