Plávanie: Úspechy zaznamenali aj najmladší odchovanci ŠPK Kúpele Piešťany

Do súťažnej sezóny sa v prvom polroku 2016 zapojili aj 9-roční plavci ŠPK Kúpele Piešťany. V úvodnom polroku sa zúčastnili troch kôl Slovenského pohára v plávaní žiakov, dvoch kôl Krajských majstrovstiev  Slovenska a troch pohárových pretekov v Handlovej,  v Považskej Bystrici a v Nových Zámkoch.

Celkovo si odniesli z týchto podujatí 11 zlatých, 18 strieborných a 9 bronzových medailí. Najúspešnejšou plavkyňou sa stala Nina Ilončiaková so ziskom 6 zlatých, troch strieborných  a jednej bronzovej medaily.

Mário Stanček získal jednu zlatú, päť strieborných a jednu bronzovú medailu, Natália Ertlová 8 strieborných a jednu bronzovú medailu, Katarína Lopatková získala jednu zlatú a štyri bronzové medaily,  Kornélia Čačíková jednu zlatú, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu, Patrícia Holíková jednu zlatú a jednu striebornú medailu, Sofia Talajková jednu zlatú a jednu bronzovú medailu.

Na záver sezóny sme pripravili aj našim najmladším plavcom, 6 – 8 ročným,  klubové preteky. Malí plavci vydali zo seba maximum a tak sa všetci stali víťazmi.

Text a foto: Iveta Vachanová