Pirátska párty v materskom centre Úsmev

Horúce leto je už len krásnou spomienkou, dovolenky sú zväčša za nami, prázdniny odišli spolu s tým letom. Rodičia si vydýchli ako to všetko bravúrne zvládli a všetko sa vracia pozvoľna do normálu. Aj činnosť nášho Materského centra Úsmev po zaslúženom oddychu začína naberať na obrátkach.

Prvou akciou na sklonku prázdnin a začiatku septembra je tradične už Pirátska párty. Stretnutie našich veľkých malých pirátov prebehlo aj tento rok v piatok 4. septembra.

Po krátkom no divokom zvítaní sa našich baby pirátov taktovku nad stretnutím prebrali starý vetrom ošľahaný morský vlk a krásna pirátka. A že výchova pirátskej omladiny sa ani tu nepodceňuje, tak deťúrence museli plniť postupne rôzne úlohy, ktoré budú v ich pirátskom živote hrať prim.

Hľadať poklad v piesku, prejsť za vysnívaným zlatom a drahokanmi strastiplnú cestu plnú nástrah v podobe pavúkov, hadov a krokodílov je predsa podstatná časť pirátskeho života. Rovnako ako naučiť sa loviť ryby, keď ich pochytí hlad, či vedieť zahnať žralokov na útek. Ani prejsť pomedzi medúzy bez popŕhlenia nie je na zahodenie. Totiž ani u pirátov nie je zdravotné poistenie čo bývalo. A keď už sa na niečom tvrdo narobíte, treba to vedieť aj ubrániť. Nepriateľský Macko pirát si za klobúk nedal, čo dostal od našich pirátikov.

A že piráti nemajú len tvrdé srdce, vedia pomôcť v núdzi a podať pomocnú ruku, učili sa deti zachraňovať topiacich sa námorníkov. Napriek tvrdosti, ktorú si pirátsky život vyžaduje, treba myslieť aj na iných a pomôcť keď treba. Ani pirát nevie, kedy bude potrebovať pomoc sám.

Kto prišiel s deťmi na túto akciu, určite neľutoval. Potvrdiť to môže asi 25 zúčastnených baby pirátov a ich dospelí doprovod. Je príjemne vedieť, že sú rodičia, ktorí vedia tráviť s deťmi spoločne čas, a nie ich nechať samé niekde pri telke a počítači. Tak ako je príjemne vedieť, že činnosť Materské centra Úsmev má zmysel a svoje nezastúpiteľné miesto v rodinách s deťmi. Treba totiž v živote nielen príjmať, ale i dávať. Komu dáte všetko čo môžete ak nie deťom. A pritom najdrahší v živote je čas.

Tak ho trávme spolu s deťmi, hoci aj na našich spoločných akciách. Verte, že ďaľšia akcia na seba už nenechá dlho čakať, tak si nájdite čas.

Text a foto: MC Úsmev