Piknik aj Park foto – Nadácia ZSE podporila 6 projektov z Piešťan

Do prvého ročníka otvoreného grantového programu, ktorého zámerom je podporiť komunitný a kultúrny život v obciach západoslovenského regiónu sa prihlásilo 379 projektov. Aj vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE sa môžu obyvatelia Piešťan tešiť na Piknik v parku, Pirátsku párty, turnaj v zorb futbale i na tradičné Park foto.

„V programe podporíme nové aj existujúce kultúrne, spoločenské, športové a iné aktivity, prinášajúce spestrenie a zábavu do našich obcí. Našim cieľom je podporiť lokálne podujatia, ktoré prispejú k utužovaniu medziľudských vzťahov, zaktivizujú komunitu a spoja generácie,“ uvádza Nadácie ZSE na svojej web stránke. Medzi 137 projektov rozdelili jej zástupcovia 100-tisíc eur.

Piešťanský fotoklub získal na usporiadanie výstavy Park foto 2016 príspevok v hodnote 850 eur. O 100 eur menej dostane materské centrum Úsmev na pirátsku párty pre rodiny s deťmi. Podujatie sa uskutoční koncom prázdnin na detskom ihrisku Karibik.

Úspešná bola aj radnica, ktorá chystá Piknik v parku. Podujatie je určené „všetkým, ktorí spoločne strávia chvíle v príjemnom prostredí, pri dobrom jedle, nálade a množstve sprievodných aktivít, ktoré ich odtrhnú od moderných výdobytkov dnešnej doby. Vytvorí sa tak priestor na rozvoj komunitného života, tým najlepším spôsobom aký môže byť a to osobným stretnutím,“ píšu zástupcovia samosprávy v popise projektu, na ktorého realizáciu prispeje Nadácia ZSE sumou 700 eur.

Rovnakú finančnú podporu získalo aj občianske združenie Maressa, ktoré pripravuje športový projekt s benefičným zámerom – turnaj v zorb futbale. Hlavnou ideou je spestrenie bežného života ľudí postihnutých alzheimerovou chorobou.

Program na jeseň a zimu pripraví pre verejnosť občianske združenie Kvas v komunitnom centre ŽiWell. „Vznikne tak možnosť umelcom prezentovať sa v Piešťanoch a naopak, aby piešťanská verejnosť mohla spoznávať menej známych či začínajúcich umelcov,“ píše sa v úspešnom projekte s názvom Piešťanské prúdy.

Posledným podujatím, ktoré sa uskutoční v našom meste aj vďaka grantovému programu Rozprúdime regióny je benefičný koncert Jurkov tajný sen, ktorý organizuje Nadácia Adeli.

Z okolitých obcí získalo podporu Zariadenie pre seniorov v Moravanoch nad Váhom, kde usporiadajú vystúpenie folklórnych súborov. V Ostrove sa uskutoční BOVO olympiáda – športovo-zábavná akcia troch susedných obcí (Bašovce, Ostrov a Veľké Orvište) v netradičných disciplínach.

Šancu získať finančnú podporu od Nadácie ZSE má aj Jahoda džem. Hlasovať môžete lajknutím a zdieľaním fotografie daného projektu (1+1) až do 16. augusta.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: nadaciazse.sk, piestany.sk