Piešťany vyhrali ihrisko Žihadielko. Postavia ho na Vážskej alebo na Scherera

Spoločnosť Lidl oznámila, že Piešťany sú jedným z miest, ktoré uspeli v súťaži o detské ihrisko. O jeho umiestnení rozhodne radnica. Postavia ho na Ulici F. E. Scherera alebo na Vážskej.

V kategórii miest s počtom obyvateľov do 35-tisíc získali Piešťany 84 130 hlasov. Druhé skončili Levice, ktoré mali o viac než približne tisíc hlasov menej. Ihriská postavia v oboch týchto mestách, ale aj v Trenčíne, Trnave, Handlovej, Senici, Galante a v Skalici.

Mestský úrad ešte v januári informoval, že ak si Piešťany vyhrajú, nové detské ihrisko umiestnia na Ulici F. E. Scherera alebo na Vážskej ulici. Deťom by malo začať slúžiť už v priebehu tohto roka.

Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách.

Mesto plánuje ďalšie ihriská postaviť z vlastných prostriedkov. V rozpočte je na údržbu detských ihrísk a pieskovísk vyčlenených 23 tisíc eur a na samotné rekonštrukcie  a výstavbu 40 tisíc eur. Mesto uvažuje nad výstavbou ihrísk na Vážskej ulici, na Lodenici a aj v miestnej časti Kocurice.

V uplynulom roku nechala radnica postaviť dve veľké ihriská – na Prednádraží a na Valovej ulici. Náklady na tieto ihriská presiahli 36-tisíc eur.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačové správy mesta Piešťany Foto: zihadielko.lidl.sk