Piešťany majú prvú kandidátku na post primátorky

Na začiatku letných prázdnin sú známe iba dve mená kandidátov, ktorí oficiálne oznámili záujem stať sa v novembri primátorkou alebo primátorom Piešťan. Environmentalista Peter Jančovič pre Piešťanský týždeň povedal, že už zbiera podpisy a záujem kandidovať v piatok na tlačovej konferencii avizovala ekonóma Zuzana Svrčeková.

Komunálne voľby, v ktorých budú aj piešťanskí voliči vyberať poslancov a primátora, sa uskutočnia 10. novembra 2018. Rozhodol o tom predseda parlamentu Andrej Danko.

Štyri mesiace pred voľbami sú v Piešťanoch oficiálne známi iba dvaja kandidáti na primátora – Zuzana Svrčeková a Peter Jančovič. Svojich nominantov na členov zastupiteľstva zverejnilo KDH, zatiaľ však nie je jasné, koho podporí v zápase o post primátora.

Zuzana Svrčeková ide do volieb ako nezávislá kandidátka. „Ponúkam však dialóg aj ostatným potenciálnym partnerom,“ povedala v piatok na tlačovej konferencii v mestskej knižnici, kam ju prišli podporiť aj bratia (OPRAVA 9. júla o 8.15 h) Daniel a Henrich Ručkayovci a bývalý futbalový reprezentant Ľudovít Zlocha.

Podľa tlačovej správy, ktorú následne zaslala médiám, chce Zuzana Svrčeková „ponúknuť alternatívu, ktorá bude založená na zásadách efektívnej a otvorenej samosprávy, transparentnom rozhodovaní bez korupcie, obchádzania zákonov, ignorácie názoru občanov a pochybných a záujmových rozhodnutí za účelom manipulácie verejnej mienky.“

Zuzana Svrčeková  je absolventkou Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Pracovala na daňovom úrade a bola tiež štátnou radkyňou v Národnej rade SR a na ministerstve spravodlivosti. Aktuálne je na materskej dovolenke.

„Dlhodobo sa venujem verejnej a štátnej správe a mám dostatok vedomostí a skúseností, aby som problémy vedela riešiť rýchlo a efektívne v prospech ľudí,“ uviedla kandidátka na primátorku, ktorá plánuje predstaviť program zameraný na cestovný ruch s cieľom prinavrátiť Piešťanom povesť svetoznámeho kúpeľného mesta. Voličom tiež sľubuje, že „otvorí dvere novým investíciam.“

Podľa zákona môže na primátora kandidovať každý občan, ktorý dovŕši vek 25 rokov. Kandidáti na mestských poslancov musia mať aspoň 18 rokov. Zastupiteľstvo, ktoré vzíde z novembrových volieb, bude mať iba 17 členov.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa/Zuzana Svrčeková