KDH robí „primárky“ na primátorského kandidáta

Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) predstavilo svojich kandidátov do mestského zastupiteľstva. Podľa politicky najskúsenejšieho z nich Piešťany potrebujú lano, aby ich vytiahlo naspäť na cestu, z ktorej pred štyrmi rokmi zišli.

Členovia a sympatizanti KDH idú do komunálnych volieb pod značkou Naše Piešťany. Vedie ich člen celoštátneho predsedníctva tohto hnutia Andrej Klapica, ktorý je zároveň jedným z možných kandidátov na primátora.

„Zhodli sme sa na tom, že bude dobré, aby z kresťanskej komunity vzišiel len jeden kandidát,“ povedal Andrej Klapica a dodal, že Peter Jančovič a Tomáš Hudcovič sú okrem neho ďalšími možnými uchádzačmi o funkciu primátora. Jedného z tejto trojice KDH podporí. OPRAVA (22. 6. 2018 15.15 h): O prípadnej podpore jedného z týchto kandidátov budú v KDH ešte diskutovať.

Rozhoduje sa aj na základe ankety medzi sympatizantmi hnutia, ktorej sa zúčastňuje asi 700 ľudí. „Keď budeme mať výsledky, môžeme pokračovať v ďalších rokovaniach,“ dodal Andrej Klapica s tým, že meno primátorského kandidáta s podporou KDH bude známe začiatkom júla.

Komunálne voľby majú byť začiatkom novembra. V Piešťanoch doteraz nikto oficiálne nepotvrdil, že sa bude uchádzať o post hlavy mesta.

Po dnešku sú však známe mená kandidátov na poslancov za KDH. Sú to (na titulnej fotke zľava) Radko Krivoklátsky, Peter Muller, Dušan Daniška, Marián Urbánek, Andrej Klapcia, Ján Krupa, Adam Šebeňa a Lukáš Streďanský. Podľa informácii z web stránky nasepiestany.sk budú kandidovať aj Igor Gloss a Matej Nikodém.

Medzi ich priority patrí starostlivosť o seniorov, bezpečnosť, rozvoj športu, spolupráca radnice a podnikateľov.

Do komunálnych volieb ide za KDH aj dlhoročný poslanec Marián Urbánek, podľa ktorého Piešťany nepotrebujú zmenu, ale lano: „Pred štyrmi rokmi stúpili (Piešťany, pozn. red.) vedľa cesty a preto ich treba vytiahnuť naspäť tam, kam patria.“

Dodal, že keď primátor susedného Hlohovca Miroslav Kollár dostal ocenenie Manažér roka 2017, ďakoval najmä zamestnancom Mestského úradu Hlohovec. „To sú tí, ktorí boli vyhnaní z mestského úradu v Piešťanoch,“ pokračoval Marián Urbánek.

Budúce vedenie nášho mesta by malo podľa neho poprosiť týchto ľudí, aby sa vrátili. „Dajte nám možnosť potiahnuť za lano,“ vyzval voličov.

Text a foto: Martin Palkovič