Piešťanskí plavci opäť medzi najlepšími

V piatok 20. apríla 2018 sa na bratislavských Pasienkoch uskutočnili Majstrovstvá SR v diaľkovom plávaní v bazéne. Vo všetkých vekových karegóriách sa tohto podujatia zúčastnilo 116 plavcov z 19 klubov.

ŠPK Kúpele Piešťany reprezentovalo 20  plavcov a klub sa v medailovom hodnotení umiestnil na 2. mieste. Až osem plavcov získalo medailové umiestnenia.

Sára Niepelová s prevahou vyhrala kategóriu 18-19-ročných dievčat na 5000 m v.sp. Splnila limit na Majstrovstvá Európy a sveta juniorov a Majstrovstvá Európy seniorov.

V tej istej kategórii sa darilo aj Zore Bogárovej, keď si vybojovala bronzovú medailu.

Medzi mužmi si vyplával zlato na 5000 m v.sp. v kategórii 14-15-ročných Filip Lányi, ktorý dosiahol celkovo tretí čas medzi seniormi.

Olívia Šprláková Zmorová bola najrýchlejšia na 5 km v kategórii 13-ročných žiačok a získala zlatú medailu. Hneď na druhom stupni stála za ňou naša Rebeka Buková so striebornou medailou.

Jakuba Jánskeho dekorovali  striebornou medailou za druhé miesto na 5 km v.sp. v kategórii 13-ročných  žiakov.

Oliver Švec v kategórii 12-ročných na 300 v.sp. vyplával pekné tretie miesto.

V disciplíne  3000m v.sp. masters zlato vybojoval Pavel Škodný.

Našim plavcom sa mimoriadne darilo aj napriek tomu, že situácia s tréningovými podmienkami je v našom kúpeľnom meste viac než kritickáa už niekoľko desaťročí očakávame od mesta a kompetentných orgánov jej vyriešenie.

Text a foto: Radoslav Suchánek