AKTUALIZOVANÉ: Piešťanské vakcinačné centrum otvoria už tento víkend, ľudia dostávajú SMS s nesprávnou adresou

AKTUALIZOVANÉ 13. mája o 6.20 h: Národné centrum zdravotníckych informácií ešte v stredu (12. 5.) večer odoslalo opravné SMS s touto adresou: VKOC Kupele Piestany 1, Kulturno-spolocenske centrum, Kupelny ostrov 4445/13.

AKTUÁLNE INFORMÁCIE O FUNGOVANÍ VAKCINAČNÉHO CENTRA SÚ NA TEJTO ADRESE: https://www.zpiestan.sk/spravy/ockovanie-v-spolocenskom-centre-na-kupelnom-ostrove-startuje-v-piatok/

Veľkokapacitné očkovacie centrum na Kúpeľnom ostrove – adresa: Spoločenské centrum (Kongresové centrum), Kúpeľný ostrov 4445/13, Piešťany.
Otvorené:
štvrtok až sobota 8:00 – 18:00 h, nedeľa 8:00 – 13:00 h. Vstup je bezbariérový.
Parkovanie v blízkosti, pre očkovaných na hodinu zdarma.
Tí, ktorí chcú prísť autom, musia prejsť cez rampu na Kúpeľnom moste v obci Banka. Nižšie je mapa, ktorá zobrazuje cestu autom k vakcinačnému centrum, ak prichádzate do Piešťan z diaľnice.

 

Pôvodný článok publikovaný 12. mája o 18.23 h:

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) už konkrétnym záujemcom o očkovanie posiela SMS správy s informáciou, že dostanú prvú dávku vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTtec v piešťanských kúpeľoch. V správe je však uvedená nesprávna adresa – VKOC Kupele Piestany, Winterova 29.

Ide o historickú budovu na pešej zóne, v ktorej pred rokmi sídlilo riaditeľstvo Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany (SLKP). Vakcinačné centrum však podľa dostupných informácií vznikne v Spoločenskom centre SLKP na Kúpeľnom ostrove.

Jeho otvorenie ešte oficiálne úrady neoznámili, ale o príprave veľkokapacitného vakcinačného centra minulý týždeň na zasadnutí krajského zastupiteľstva hovoril trnavský župan Jozef Viskupič a predtým rokovania na túto tému so zástupcami piešťanských kúpeľov potvrdil aj primátor Peter Jančovič.

Zdravotnícky personál a priestory budú zabezpečovať piešťanské kúpele, mesto pomôže s administratívnymi pracovníkmi a príslušníkmi mestskej polície, ktorí budú v prípade potreby usmerňovať dopravu.

Riaditeľka Odboru zdravotníctva Úradu TTSK Lucia Šmidovičová minulý týždeň pre zpiešťan.sk uviedla, že piešťanské očkovacie centrum chcú otvoriť v druhej polovici mája: „Po komunikácii a dohode s Ministerstvom zdravotníctva SR, plánuje župa podávať vakcínu od spoločnosti Pfizer/BioNTech, prípadne AstraZeneca.“ Vtedy ešte nebolo jasné, kedy presne to bude. Župa totiž dostáva informácie o počte dostupných vakcín iba niekoľko dní dopredu.

V utorok 11. mája ministerstvo zdravotníctva podávanie prvej dávky vakcíny AstraZeneca na Slovensku pozastavilo. Aktuálne sú vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech dostupné už aj pre ľudí od 35 rokov.

Práve o očkovaní touto vakcínou informujú tých, ktorí sa vopred zaregistrovali, SMS správy odoslané Národným centrom zdravotníckych informácií. Pre ľudí, ktorí nie sú z Piešťan je však mätúca adresa, na ktorú majú počas najbližšieho víkendu prísť. Očkovanie by namalo prebiehať na Winterovej 29, ale v Spoločenskom centre SLKP na Kúpeľnom ostrove.

Podľa našich informácií dostanú záujemcovia o očkovanie opravnú SMS so správnou adresou.

Článok budeme aktualizovať.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič