Piešťanské letisko má nové vedenie

Na mimoriadnom valnom zhromaždení schválili zástupcovia akcionárov nových ľudí do vedenia spoločnosti Letisko Piešťany. Budú pracovať bez nároku na honorár.

Predsedníčkou predstavenstva sa 15. decembra stala ekonómka Anna Mierna a predsedom dozornej rady právnik Rastislav Mráz. Obaja kandidovali v župných voľbách za koalíciu (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, NOVA, Zmena zdola), ktorú reprezentuje aj nový trnavský župan Jozef Viskpič.

Podľa jeho slov ide o krízový manažment. Vo vedení Letiska Piešťany chce mať zástupca najsilnejšieho akcionára odborníkov, ktorí vyhrajú výberové konanie. To sa má uskutočniť v horizonte troch až šiestich mesiacov.

Po župných voľbách sa funkcií vo vedení tejto spoločnosti vzdali Tibor Mikuš, Juraj Štaffa a Michal Merga. Rema Cicutta na mimoriadnom valnom zhromaždení akcionári odvolali.

„Mesto Piešťany navrhlo do dozornej rady Jiřího Gazdu a do predstavenstva pána Mikesku. Sú to odborníci z letectva a fundovaní ľudia,“ povedal primátor Miloš Tamajka.

Ďalšie mimoriadne valné zhromaždenie sa uskutoční v druhej polovici januára. Akcionári budú podľa Viskupiča na tomto stretnutí riešiť ako by sa mal Trnavský samosprávny kraj podieľať na „sanácii súčasného stavu.“

Text a foto: Martin Palkovič