Piešťanku zadržali v súvislosti s predajom pervitínu

Lucia R. mala drogy predávať už niekoľko rokov. Minulý štvrtok u nej kriminalisti spolu s kukláčmi urobili domovú prehliadku, pri ktorej našli aj metamfetamín. Hrozí jej až 15 rokov väzenia.

„Policajti pracovali s operatívnymi informáciami skôr a na základe vopred pripravených úkonov vykonali spolu s pohotovostným policajným útvarom minulý vo štvrtok 9. mája domovú prehliadku, pri ktorej zadržali ženu aj so striekačkami a príslušenstvom na distribúciu drog,“ informovala hovorkyňa krajskej polície Mária Linkešová.

Predbežná expertíza potvrdila, že žena mala pri sebe metamfetamín, ktorý je známy ako pervitín. Lucia R. sa podľa svedkov mala predaju drog venovať viac ako päť rokov.

„Vyšetrovateľ ju na základe dôkazov obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a zároveň podal podnet na väzobné stíhanie obvinenej z dôvodu, že by v páchaní trestnej činnosti naďalej pokračovala,“ dodala hovorkyňa.

Na základe rozhodnutia súdu bola Lucia R. z Piešťan v nedeľu eskortovaná policajnou hliadkou do výkonu väzby. V zmysle zákona jej môže hroziť trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Text: Martin Palkovič Zdroj/Foto: KR PZ Trnava