Piešťanec Analogrunner vedie hitparádu Rádia_FM

Skladba Eat me vznikla na detskom ihrisku neplánovanou nahrávkou priateľských arabských detí, ktoré sa prišli skamarátiť s jeho psom a dcérou. Poslucháči Rádia_FM ju hneď po nasadení do hitparády Osmička hlasovaním posunuli na prvé miesto.

Matúš Bluem, známy ako Analogrunner, má za sebou úspešnú spoluprácu s Karolom Miklošom, The Autumnist, estónskou speváčkou Possimiste a jeho remix skladby O hore a vtáčkovi sa zapáčil Jane Kirschner, ktorá ho vydala na albume Moruša:Remixed.

Debutové EP Analogrunnera vyšlo v roku 2016 a podľa hudobných kritikov sa na ňom predstavil ako autor „kompozícií balansujúcich na hrane terénnych nahrávok vnorených do elektronických elaborátov.“(musicserver.cz) Na EP sa objavila aj spomínaná estónska víla Possimiste a hneď v dvoch skladbách.

V teréne nahral aj základ skladby Eat me, ktorej dominuje hlas malého arabského dievčaťa (Nura z Kataru), ktoré Analogrunner stretol počas prechádzky so svojou dcérou v piešťanskom parku. Poslucháčom Rádia_FM sa zapáčila natoľko, že ju hneď po nasadení do hitparády Osmička posunuli na prvé miesto. Vypočuť si ju môžete na tejto adrese alebo cez Spotify:

 

Eat me je tiež súčasťou kompilácie Ostrov hudby a v kategórii singel roka sa o priazeň poslucháčov uchádza aj v hlasovaní Radio_Head Awards 2017.

Analogrunner v súčasnosti pripravuje nové EP, ktoré by malo uzrieť svetlo sveta na jar 2018 a vyjde na domovskom labeli Deadred records.

Text: Martin Palkovič Foto: deadred.sk