Päť dlhých triatlonov za päť dní a finále v Piešťanoch

Slovenský triatlonista Mário Kovár je už v druhej polovici extrémne náročnej výzvy, ktorú nazval Get5. V priebehu piatich dní chce absolvovať dohromady 1 130 km plávania, bicyklovania a behu. Na štart posledného dlhého triatlonu z tejto série sa postaví v sobotu 3. augusta o 7.00 h ráno v piešťanskej Lodenici v rámci majstrovstiev Slovenska v dlhom triatlone Slovakman 226.

Od utorka do soboty, každý deň 3,8 kilometrov plávania, 180 kilometrov na bicykli a 42,2 kilometrový bežecký maratón. To je výzva, ktorú v týchto dňoch prekonáva Mário Kovár zo Šale. Jeho cieľom je inšpirovať k pohybu aj druhých.

„Vždy som mal rád výzvy a hľadanie svojich mentálnych a fyzických hraníc. Get5 je jednou z nich. Možno za tých 5 dní zistím o sebe viac ako kedykoľvek predtým. Get5 začína 30. júla a končí 3. augusta v Piešťanoch na majstrovstvách Slovenskej republiky v dlhom triatlone,“ hovorí Mário Kovár.

Obdiv a podporu mu vyjadril aj legendárny Petr Vabroušek, viacnásobný víťaz Slovakmana: „Nebojte sa snívať, môj zverenec Mário Kovár mal sen, že zvládne päť ironmanov za päť dní a pred rokom sa pustil do tvrdého tréningu. Postupne absolvuje 1 130 km naprieč Slovenskom a poslednou časťou bude v sobotu Slovakman. Jeho cieľom je ukázať krásy Slovenska a motivovať ostatných k veľkým cieľom.“

Okrem Petra Vabrouška a Mária Kolára je na štartovej listine sobotných pretekov v dlhom triatlone 170 jednotlivcov zo štrnástich krajín. Nechýbajú medzi nimi ani Piešťanci Lukáš Rusnák, Peter Bohuš, Erik Ferencz, Bohuslav Sosna a Jakub Ferencz.

V sobotu 3. augusta musia absolvovať spolu 226 kilometrov. Už o 7.00 h skočia do Váhu, potom ich čaká cyklistika na okruhu medzi Piešťanmi a Červeníkom. Do cieľa dobehnú po absolvovaní maratónskej trate, ktorá povedie z Lodenice po nábreží do mestského parku a späť.

Text: Martin Palkovič Foto: facebook.com/PetrVabrousek