226 kilometrov plávania, cyklistiky a behu absolvujú aj Piešťanci

Na štart majstrovstiev v dlhom triatlone Slovakman 226 sa postavia Lukáš Rusnák, Peter Bohuš, Erik Ferencz, Bohuslav Sosna a Jakub Ferencz. Ďalší Piešťanci absolvujú náročné preteky v štafetách. Slovakman 226 sa uskutoční v sobotu 3. augusta.

Železní muži a ženy musia absolvovať 3,8 km plávania, 180 km cyklistiky a 42,2 km behu. Už o 7.00 h ráno skočia do Váhu, potom ich čaká cyklistika na okruhu medzi Piešťanmi a Červeníkom. Do cieľa dobehnú po absolvovaní maratónskej trate, ktorá povedie z Lodenice po nábreží do mestského parku a späť.

Najlepším to celé trvá približne 8 hodín a 25 minút. Obyvatelia a návštevníci kúpeľného mesta môžu vďaka tomu takmer celý deň fandiť triatlonovej špičke zo Slovenska a Českej republiky.

Dokončiť bez zranení

Ani tentoraz nebudú na štarte chýbať športovci z Piešťan. Viacerí sa zapoja do štafiet. Celú trať absolvujú Lukáš Rusnák, Peter Bohuš, Erik Ferencz a Bohuslav Sosna z Black Swans Triclub Piešťany.

„Ambíciou všetkých je dokončiť preteky bez zranení, pre niektorých z nich to bude premiéra,“ povedala pre zpiešťan.sk zakladateľka Black Swans Janka Beňačková.

Na štartovej listine figuruje 170 jednotlivcov zo štrnástich krajín. Nechýba medzi nimi ani legendárny Petr Vabroušek zo Zlína, ktorému budú konkurovať jeho krajania Lukáš Slatinský a David Jílek. Zo Slovákov uvidíme obhajcu titulu Michala Holuba aj Martina Baláža, ktorý sa postaví na štart už po sedemnástykrát. Medzi ženami sa očakáva víťazstvo Češky Simony Krivánkovej, na Slovakmanovi bude chcieť vylepšiť traťový rekord.

Dopravné obmedzenia

Cesta do Lodenice od polikliniky bude v sobotu 3. augusta uzatvorená od 7.30 do16.00 h. K Lodenici sa návštševníci podujatia dostanú jednosmerkou popri Váhu, ktorá bude v čase uzávierky obojsmerná a premávku budú riadiť organizátori podujatia.

Bežeckú trať pre chodcov neuzavrú, ale usporiadatelia prosia obyvateľov a návštevníkov Piešťan, aby brali ohľad na bežcov, ktorí musia na trase Lodenica – Kolonádový most – mestský park absolvovať maratón.

Text a archívne foto: Martin Palkovič