Parkovanie na Nálepkovej je zdarma, vjazd už za kruháčom

Počas úpravy povrchu najväčšieho parkoviska v centre Piešťan majú vodiči k dispozícii odhadom polovicu parkovacích miest. Platiť parkované netreba.

Od pondelka 11. novembra je vjazd na parkovisko na Nálepkovej ulici dočasne presunutý. Tí, ktorí tam chcú nechať auto, musia odbočiť doprava hneď za kruhovým objazdom. Pôvodný vjazd na parkovisko je zablokovaný betónovými kvetináčmi.

Súvisí to s osadením novej rampy, ktorá umožní automatickú obsluhu. Dokáže totiž čítať evidenčné čísla a platiť parkovné bude možné aj kartou v dvoch pokladniach.

Súčasne s jej inštaláciou prebieha aj úprava povrchu vozovky parkoviska, preto je odhadom približne polovica parkovacích miest uzatvorená. Po realizácii týchto miest, sa tam zmestí viac áut.

„Nový vjazd na parkovisko je vytvorený v priestore na začiatku jednosmernej časti Nálepkovej ulice (komunikácia pred  objektom Perla). V súvislosti so zmenou vjazdu žiadame rešpektovať dočasné dopravné značenie,“ informovali Služby mesta Piešťany, ktoré úpravy parkoviska zabezpečujú.

Stavebné úpravy a s nimi súvisiace obmedzenia na parkovisku Nálepkovej ulici majú trvať dva týždne.

Nová rampa bude najprv fungovať v skúšobnom režime a pri vstupe na parkovisku bude aj obsluha. Neskôr má umožniť krátkodobé parkovanie aj majiteľom parkovacích kariet, ktoré na Nálepkovej od augusta platia iba cez víkend. Počas pracovného týždňa je parkovné pre všetkých rovnaké – 1 euro za hodinu.

Text a foto: Martin Palkovič