Otužilci si plávaním vo Váhu pripomenú Karola Kevana

V stredu 13. februára 2019 o 16,30 h si otužilci pripomenú nedožité 95. narodeniny Karola Kevana. Podujatie sa uskutoční na nábreží Váhu, pri hoteli Magnólia.

Podujatie má názov Kevanova stovka a pripomína aj začiatky otužovania v Piešťanoch. Karol Kevan pri príležitosti svojich 41. narodenín v roku 1965 dokázal rodine, priateľom a kolegom z práce, že sa dokáže kúpať vo Váhu. Odvtedy tridsať rokov v rieke plával sám v čase i v nečase. Až potom sa k nemu pridávali ďalší.

„Videl som Karola Kevana behať na bežkách len v plavkách a rukaviciach. Neskôr sme už spolu plávali, a tak sme aj skúšali ranné tréningy, pred prácou, za šera, v studenom Váhu vo februári, až trikrát v týždni. Karol išiel domov odpočívať aj ja s ďalším plavcom do práce,“ spomína organizátor podujatia Kevanova stovka Martin Valo.

Karol Kevan bol podľa jeho slov všestranný športovec a navyše vegetarián. „Spolu sme absolvovali aj súťaž Železného muža, prvý pretek na Slovensku v roku 1982, mal som osemnásť a Karol bol o 40 rokov starší. Ale na bicykli sme išli v jednom tempe.“

Text: Tlačová správa Foto: Martin Palkovič