Opitých šoférov je stále viac, Piešťancovi namerali 1,46 promile

Policajti z Trnavského kraja prichytili za uplynulý mesiac vyše sto opitých vodičov. Naposledy 52-ročného muža z Piešťan. Nakoniec sa dostal na slobodu.

Piešťanca na aute Mercedes Benz kontrolovali policajti v nedeľu pred polnocou. Pri dychovej skúške mu namerali 1,46 promile alkoholu v dychu. Obmedzili ho na osobnej slobode a predviedli na policajnú stanicu. „Aj v tomto prípade rozhodovali orgány činné v trestnom konaní v zrýchlenom konaní, a muž bol po verdikte súdu prepustený na slobodu,“ informovala hovorkyňa Mária Linkešová.

Dodala, že hliadky za uplynulý mesiac nameralil alkohol za volantom v rámci Trnavského kraja u 104 vodičov motorových aj nemotorových vozidiel. Z toho 56 prípadov riešili ako priestupok v správnom konaní a v 48 prípadoch boli vodiči obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Počet obvinených sa oproti minulému roku zvýšil o 11 prípadov. Alkohol asistoval aj pri dopravných nehodách,“ uzavrela hovorkyňa.

Za volant auta si v nedeľu popoludní sadla aj 39-ročná Trnavčanka. S Peugetom 207 prešla niekoľko desiatok metrov, vyšla mimo cestu a narazila do bytového domu. Bezprostredne po nehode ju policajti podrobili skúške, ktorá bola pozitívna. V dychu jej namerali 1,32 mg/l alkoholu čo je 2,75 promile. Na mieste jej zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu jej zakázali.

Zdroj: KR PZ Trnava