Okresnému úradu Piešťany bude šéfovať kandidátka na primátorku Trnavy

Vo funkcii prednostu Okresného úradu (OÚ) Piešťany nahradí Igora Nicáka Vanesa Šteinerová. V stredu o tom rozhodla vláda.

„Návrh na vymenovanie prednostky Okresného úradu Piešťany sa predkladá z dôvodu, že RNDr. Igor Nicák, prednosta Okresného úradu Piešťany, sa dňom 31. marca 2019 vzdal funkcie prednostu okresného úradu. Týmto dňom sa skončí jeho štátno-zamestnanecký pomer, ktorý vykonáva na Okresnom úrade Piešťany v dočasnej štátnej službe,“ informovalo ministerstvo vnútra v predkladacej správe k návrhu na vymenovanie novej prednostky OÚ Piešťany.

Vláda na svojom včerajšom zasadnutí návrh odobrila. Vanesa Šteinerová sa v novembrových komunálnych voľbách uchádzala o post primátorky mesta Trnava. Získala však iba 357 hlasov, čo predstavovalo podiel 1,8 %.

Na web stránke, prostredníctvom ktorej sa pred voľbami prezentovala, uvádza: „Vyštudovala som Vysokú školu pedagogickú v Nitre, Filozofickú fakultu v Bratislave a rigorózne konanie som absolvovala na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave.“

Na poslednej menovanej škole pracovala ako asistentka a tajomníčka katedry. Neskôr založila a riadila Regionálnu rozvojovú agentúru Trnavského kraja. Od mája 2017 bola vedúcou odboru na Okresnom úrade Trnava.

Text: Martin Palkovič Foto: facebook.com/trigrosepretrnavu